Glas

Nieuws

Krapte auberginemarkt; volgt markt spoor 2020?

Aantrekkende aubergineprijzen volgen het spoor van voorgaande jaren. Of de uitschieters van 2020 gehaald worden, is niet zeker.

De veilingprijzen vrijdag lieten voor fijnere aubergines (225 gram) niveaus noteren van € 1,40 per kilo. Daarmee volgt de dagprijs de koers van 2020 en 2019. In het coronajaar lag de piek boven de twee euro, in 2019 was het € 1,77.

Waar het spoor van de huidige opleving naar leidt is op dit moment niet te zeggen. Acties zijn er nauwelijks, een echte nazomer is er niet. Buitenlandse factoren zijn op dit moment lastig in te schatten.

Eenzelfde prijsbeeld

De betere prijzen voor aubergine waren voorzien en normaal voor eind augustus met lagere producties zal september eenzelfde prijsbeeld laten zien. Voor telers is de staart van het seizoen nog kans is van het magere seizoen goed te maken, maar daarvoor is minstens het prijsspoor van 2020 nodig.

Aan de supermarkten lijkt het vooralsnog niet te liggen. De gangbare aubergines behoren tot het basispakket waarop geconcurreerd wordt. Bij de grote winkels ligt de prijs stevig in de kijker met € 0,65 per stuk. Biologische aubergine kost bij Albert Heijn € 1,79 per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.