Glas

Nieuws

Kruidenbedrijf VS haalt € 100 miljoen op

Voor het combineren van kastechniek en indoor farming heeft het Amerikaanse Soli Organics € 103 miljoen los gekregen bij een investeerder.

Het kruidenteeltbedrijf is nu al goed voor 35% van de Amerikaanse kruidenmarkt. Het teeltbedrijf in de Amerikaanse staat South Carolina, aan de oostkust van de Verenigde Staten, doet dat deels met teelt in open grond en deels onder glas. De uitbreiding van de productie zal vooral in kassen en met indoor farming worden verwezenlijkt. De investeerder die er $ 120 miljoen in steekt, is vastgoedbedrijf Decennial Group.

Acht nieuwe productielocaties

Daarbij combineert Soli Organics het beste van de twee werelden van glastuinbouw en indoor farming. De teelt in acht nieuwe productlocaties van elk 1 hectare gebeurt onder glas, op teelttafels die in lagen boven elkaar staan opgesteld en worden belicht met ledlampen.

Anders dan in de meeste vertical farms maakt Soli Organics gebruik van teeltaarde en niet van teelt op water. Dat is in de VS mogelijk met behoud van certificering als biologische teelt. Met de acht nieuwe locaties zal de productie van kruiden, bladgewassen en sla voor 90% als bedekte teelt gaan plaatshebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.