Glas

Nieuws

Wim Peters Kwekerijen neemt Greenco Someren over

Greenco verkoopt opnieuw een teeltlocatie van 10 hectare, nu aan Wim Peters in Someren.

Wim Peters Kwekerijen neemt Greenco Productions en De Driemaster in Someren over van Greenco. Met de overname verdubbelt Wim Peters Kwekerijen in areaal van 16 naar 31 hectare. De locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar in Someren.

‘Focussen op merk Tommies’

De verkoop van de twee teeltlocaties door Greenco volgt op het verkopen van 10 hectare tomatenkasen in Middenmeer vorig najaar. “Dit is inderdaad een vervolg op de strategie die we verleden jaar hebben gekozen, om ons meer te focussen op het investeren in productinnovatie en het merk Tommies en minder op het zelf telen”, zegt Jos van Mil van Greenco.

Meer teelt door derden

Het bedrijf dat als pionier de snacktomaatjes en andere snoepgroenten in de markt heeft gezet, werkt al jaren samen met andere telers die product leveren dat onder het merk Tommies wordt afgezet. Van Mil: “We gaan naast onze overgebleven eigen locaties in Honselersdijk en Helenaveen die teelt door derden uitbreiden, ook in Spanje. Op die manier kunnen we de kwaliteit borgen en onze klanten blijven bedienen.”

Seizoen snoeptomaatjes afmaken

Dit seizoen teelt Wim Peters in de overgenomen kassen ook nog de tomaatjes voor Greenco. Peters: “Wij telen sowieso een heel breed assortiment van grove tros tot cherry- en cocktailtomaatjes. Alles wat de klanten vragen.” Peters zet zijn tomaten af via Royal ZON.

Personeel gaat mee

Peters neemt behalve de kassen ook het personeel over. “Het is een lastig moment om de overname bekend te maken, vanwege de grote impact van de coronacrisis. Daarom breng ik deze boodschap met trots, maar ook met gepaste bescheidenheid. Op de eerste plaats komt natuurlijk de gezondheid van de mensen om ons heen. Voor de toekomst willen we doorgaan met onze visie om duurzaam en innovatief tomaten te telen, te verpakken en te verkopen aan onze klanten in binnen -en buitenland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.