Glas

Nieuws

Nieuwbouw Bakker Barendrecht door groei binnenland

Bakker Barendrecht breidt uit met een nieuw distributiecentrum in Ridderkerk en speelt daarmee in op groei in Nederland via afnemer AH.

De moderne nieuwbouw in Ridderkerk staat los van ontwikkelingen op de Belgische markt waar Albert Heijn en Delhaize steeds verder samensmelten. De belevering van Belgische en Nederlandse winkels van AH blijft gescheiden. Het bedrijfsonderdeel Bakker Belgium, ook onderdeel van Greenyard, is momenteel bezig met de ontwikkeling van een distributiecentrum in het Belgische Boom.

Bakker Barendrecht focust zich vanuit de huidige en nieuwe locatie in Ridderkerk op de belevering van de strategische partners in Nederland: Albert Heijn en Koninklijke Vezet. Die laatste is de snijderij en leverancier van maaltijdpakketten en Allerhande-tassen voor Albert Heijn.

Ook de recente fusie tussen Van Nature en Best of Four staat los van de uitbreiding van Bakker Barendrecht. Met Best of Four heeft Bakker al een langjarige leveranciersrelatie.

Geen eigendom

Bakker Barendrecht wordt geen eigenaar van de nieuwe locatie. In groenten en fruit zijn eigendom en gebruik steeds vaker gescheiden. Somerset Capital Partners ontwikkelt het nieuwe complex van 30.000 vierkante meter. Het samenwerken met kapitaalinvesteerders is niet nieuw voor Bakker Barendrecht. Bij de andere locatie in Ridderkerk van Bakker was een andere kapitaalpartner betrokken. Bakker Barendrecht is onderdeel van Greenyard Foods. Die Belgische multinational poogt uit zwaar financieel weer te geraken. Het Nederlandse onderdeel is het kroonjuweel van Greenyard.

Nieuw Reijerwaard

Het distributiecentrum met nieuwe logistieke technieken wordt gebouwd op Nieuw Reijerwaard. Dat bedrijventerrein is onderdeel van Dutch Fresh Port, het grootste gespecialiseerde agro- en foodcluster in Nederland. Drie bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk hebben daar hun krachten gebundeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.