Glas

Nieuws

Chinees-Nederlands Horti Center stap dichterbij

Naar model van Westlands World Horti Center gaan Nederlandse bedrijven ook in China aan de slag.

In het World Horti Center in Naaldwijk (Z-H) is donderdag 18 juli een overeenkomst getekend tussen een Chinese opdrachtgever en Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers voor de bouw van het Dezhou Horti Center in China.

Dit wordt een kennis- en innovatiecentrum voor de Chinese glastuinbouw. Een locatie waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samenwerken. Het eerste gedeelte van de bouw wordt in 2020 opgeleverd.

Peet van Adrichem weer betrokken

Het project is ontwikkeld in opdracht van DSG, een organisatie die grootschalige tuinbouwprojecten realiseert voor de voedselindustrie in China. Voormalig directeur van Demokwekerij Westland Peet van Adrichem – die ook nauw betrokken was bij de realisatie van het World Horti Center in Naaldwijk – begeleidt met zijn huidige bedrijf HortiTech dit Chinese Horti Center.

Nederlandse uitvoerders in consortium

De uitvoerende partijen Priva, Stolze, Metazet, Boal, Holland Gaas, Holland Scherming, AAB en De Gier Drive Systems hebben zich verenigd in een consortium. Ook Nederlandse kennis- en onderwijsinstellingen zoals Lentiz Cursus & Consult, LDE (Leiden-Delft-Erasmus) en Hogeschool InHolland zijn betrokken bij het project.

Na oplevering, zal HortiTech structureel het management begeleiden en zorgdragen voor teeltbegeleiding, opleidingen en trainingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.