Doorgaan naar artikel

Veerman toont Westland nieuw beleid herstructurering

De gemeente Westland onderzoekt nieuw herstructureringsbeleid gefinancierd uit woningbouw.

Om de herstructurering in Westland vlot te trekken, kijkt de gemeente naar Duin- en Bollenstreek. Daar is Cees Veerman actief. De oud-minister is betrokken bij herstructurering in Westland via Coalitie Hot en sinds dit jaar ook via de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM).

Versnelling gerealiseerd

In de Duin- en Bollenstreek heeft GOM een versnelling gerealiseerd voor herstructurering. GOM realiseert herstructurering door woningen te bouwen op oude tuinbouwpercelen en inkomsten in te zetten voor aankoop van nieuwe percelen. In 2016 zetten aandeelhouders een voorinvestering van € 12 miljoen in voor GOM om herstructurering te versnellen.

In Westland werkt Coalitie Hot sinds 2016 actief aan herstructurering via het Ontwikkelbedrijf. De eerste samengestelde percelen staan te koop, maar de herstructurering loopt achter bij de verwachtingen.

Proefprojecten

Coalitie HOT maakte vorig jaar al bekend in zes gebieden proefprojecten te willen uitvoeren in de Westlandse Broekpolder. Het gebied dient als voorbeeld waarnaar andere vernieuwingsmodellen worden onderzocht. Zo is er bij tuinders belangstelling voor het idee van een bedrijventerrein, waarbij de grond eigendom is van een vastgoedbedrijf en opstallen worden gehuurd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin