Glas

Nieuws

Kubo en RedStar vrijgesproken van subsidiefraude

De rechtbank Den Haag heeft kassenbouwer Kubo en RedStar vrijgesproken van fraude met MEI-subsidie.

Ook oprichter Dirk van der Kaaij van RedStar kreeg op alle fronten vrijspraak. Voor Van der Kaaij leidde het proces tot veel negatieve energie. De teler gaf vanaf het begin aan onschuldig te zijn.

Ruim vijf jaar geleden betichtte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Kubo en RedStar ervan te hebben gefraudeerd bij de aanvraag van een verduurzamingssubsidie MEI. Met deze subsidie is destijds een ultramoderne klimaatkas gebouwd.

Laag water

De beschuldiging is nu terzijde geschoven door de rechtbank, stelt strafpleiter Boudewijn van Eijck van advocatenkantoor Sjöcrona-Van Stigt. “Deze overwinning was al van tevoren duidelijk. Ik heb het Openbaar Ministerie diverse keren gewaarschuwd dat dit een kansloze zaak is en verspilde moeite van alle partijen.” Het onderzoek naar GMO-fraude loopt nog. De twee zaken staan los van elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.