Glas

Nieuws laatste update:14 nov 2019

A.C. Hartman in handen handelsbedrijf Best Fresh

A.C. Hartman wordt overgenomen door handelsbedrijf Best Fresh en blijft leveren aan Albert Heijn.

De naam A.C. Hartman blijft bestaan. Best Fresh heeft met de curator in het faillissement van glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman overeenstemming bereikt over de overname van de activa. Met de aankoop neemt Best Fresh een logische stap in haar verdere strategische ontwikkeling, schrijft het bedrijf in een persbericht. Ook komt er een einde aan een onzekere periode voor medewerkers en afnemers van A.C. Hartman. Het teeltbedrijf kwam recent in financiële problemen toen het Belgische moederbedrijf faillissement aanvroeg.

Directe levering en bio

Best Fresh-eigenaar Mart Valstar is blij met de overname van de activa van A.C. Hartman. ‘Het bedrijf levert kwaliteitsproducten en is een welkome toevoeging voor ons bedrijf en met name onze bio-divisie. Wij kunnen met A.C. Hartman beter inspelen op de wensen van klanten die direct beleverd wensen te worden.”

Doel is om het bedrijf zoveel mogelijk in zijn huidige vorm voort te zetten, met behoud van werkgelegenheid en het gemeenschapsgevoel in Friesland, schrijven beide in een persbericht. A.C. Hartman biedt momenteel, onder de curator, werk aan 70 vaste medewerkers en levert onder meer aan Bakker Barendrecht en Albert Heijn. Financiële informatie over de overname van de activa wordt niet verstrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.