Glas

Nieuws

Opkweekbedrijven na fusie nu verder als Plantise

De plantenkwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group zijn opgegaan in Plantise.

Twee jaar geleden werd de fusie tussen de drie leveranciers van jonge groenteplanten aangekondigd. Nu is met Plantise op zeven locaties verspreid een opkweekbedrijf van 56 hectare ontstaan. Plantise is daarmee één van de grootste plantenkwekers van Nederland met een omzet van € 75 miljoen en vestigingen in Hongarije, Frankrijk, Tunesië, Zuid-Afrika en Filipijnen.

Areaal in Nederland groeit niet

Plantise verwacht internationaal verder te zullen groeien, omdat het areaal in Nederland in de glastuinbouw stabiel blijft of daalt, aldus algemeen directeur Ilone Ammerlaan. “De markt van onze klanten verdicht zich. Door samenwerkingen en fusies worden zij steeds groter, professioneler en hun ambities internationaler. Daarin moet je als leverancier meegroeien. Het areaal aan Nederlandse glastuinbouw is al tien jaar stabiel en zal in de toekomst eerder krimpen dan groeien”, aldus Ammerlaan.

Foto: Ilone Ammerlaan, ceo Plantise
Foto: Ilone Ammerlaan, ceo Plantise

Hoofdkantoor in Bleiswijk

De directie van Plantise wordt gevormd door vijf leden, afkomstig van de fusiepartners. Daarin is Ilone Ammerlaan benoemd tot algemeen directeur en Harry van der Linden tot financieel directeur. Het hoofdkantoor van Plantise is gevestigd in Bleiswijk. Plantise heeft 190 vaste medewerkers in dienst en 400 fte’s in een flexibele schil.

Of registreer je om te kunnen reageren.