Doorgaan naar artikel

Coöperaties CZAV en CAV de Wieringermeer onderzoeken fusie

CZAV neemt al deel in de werkmaatschappijen CAV Agrotheek in Wieringerwerf en Heyboer in Biddinghuizen. - Foto: Groenten & Fruit

CZAV neemt al deel in de werkmaatschappijen CAV Agrotheek in Wieringerwerf en Heyboer in Biddinghuizen. - Foto: Groenten & Fruit

Coöperaties CAV de Wieringermeer en CZAV gaan een fusie tussen beiden partijen onderzoeken. De coöperaties werken al 13 jaar nauw samen via samenwerkingsverband CropSolutions.

In de afgelopen maanden hebben de directies en raden van commissarissen van CAV de Wieringermeer en CZAV onderzocht of de samenwerking verder kan worden geïntensiveerd. Daarbij lijkt een fusie een goede stap om een nog sterkere coöperatie te vormen.

De belangrijkste drijfveer voor een intensievere samenwerking is de omvangrijke transitie in de landbouw die wordt verwacht, melden de coöperaties. Hierin staan innovatie, teeltkennis en overdracht hiervan centraal om oplossingen te bieden aan alle telers van de beide bedrijven, geven zij aan. CZAV neemt al deel in de werkmaatschappijen CAV Agrotheek in Wieringerwerf en Heyboer in Biddinghuizen.

Oog op de toekomst

De directies en raden van commissarissen van beiden partijen zien mogelijkheden om de ondersteunende processen efficiënter te maken. Daardoor kunnen ze nog meer middelen besteden aan de vergroting van innovaties en overdracht van teeltkennis aan de leden en andere afnemers. De verbinding met de leden moet daarbij onverminderd intensief blijven, verklaren ze.

Definitief fusievoorstel

Het plan is ook besproken met de ledenraad van CZAV en het bestuur van CAV de Wieringermeer. Zij ondersteunen het initiatief. Ze stellen voor om in samenspraak met de leden en medewerkers van beide coöperaties het voorstel verder te onderzoeken. Dat moet dan over een aantal maanden leiden tot een definitief fusievoorstel.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin