Doorgaan naar artikel

Wisseling top Greenyard afgerond na vertrek Zwaaneveld

Greenyard Zwaaneveld

Anna Jęczmyk wordt directeur van de divisie voor diepvriesproducten. Zij volgt Francis Kint (foto) op, die onlangs werd benoemd tot algemeen directeur van Greenyard. - Foto: Koos Groenewold

Het Belgische handelsbedrijf Greenyard heeft met een aantal directiewisselingen de top vervangen, inclusief de Nederlandse crisismanager Marc Zwaaneveld.

Greenyard is het bedrijf dat via dochter Bakker Barendrecht AH belevert in Nederland en België. Het bedrijf benoemt nu Anna Jęczmyk tot directeur van de divisie voor diepvriesproducten. Zij is afkomstig van de diepvriesgroentelocatie in Polen, waar ook fruit verwerkt wordt.

In haar nieuwe functie volgt zij Francis Kint op, die onlangs werd benoemd tot algemeen directeur van Greenyard. Daarmee heeft Greenyard een kleine carrousel afgerond die ontstond na het vertrek van de Nederlandse crisismanager Marc Zwaaneveld. Hij was als mededirecteur – naast Hein Deprez – verantwoordelijk voor het hersteltraject bij Greenyard.

Nieuwe opdracht

De Nederlander is al aan een nieuwe opdracht begonnen. Hij stapt als crisismanager in bij bussenbedrijf Van Hool in België, maar blijft als adviseur betrokken bij Greenyard. De Nederlandse invloed in Greenyard is daarmee niet verdwenen. De aanbeveling voor de benoeming van Francis Kint als opvolger van Deprez en Zwaaneveld kwam van een commissie onder leiding van de Nederlandse bestuurder Aalt Dijkhuizen. Hij is onafhankelijk directielid bij Greenyard. Ook was de Belg Francis Kint in Nederland werkzaam als topman bij vleesverwerker Vion.

Hein Deprez

Hein Deprez zal zich blijven richten op het opbouwen en aansturen van de visie, en de strategische richting van het bedrijf, maar in een andere rol, als directeur van de Raad van Bestuur. Overigens moet in België moet een directie voor tenminste een derde uit vrouwen bestaan.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin