Glas

Nieuws 1 reactie

Jumbo zet EKO-groente tijdelijk op gangbare prijs

Jumbo zet meer dan 40 biologische producten een maand lang op de vaak gangbare prijs of eronder.

Het gaat om een seizoensaanbieding waarbij de prijsdaling van 25% voor biologisch geldt tot begin november. Door de prijsverlaging komt de biologische komkommer op € 0,74 per stuk tegen € 0,69 voor gangbare komkommer. Opvallend is dat gangbare komkommer bij Jumbo nu Spaanse is en de biologische komkommer uit Nederland komt. De biologische bloemkool is zelfs goedkoper (€ 1,64) tegen € 1,69 voor gangbaar. Of het om zessen of achten gaat, is niet duidelijk.

Biologische tomaat goedkoper dan gangbare

Voor biologische trostomaten is de prijs onder de gangbare gedaald door deze prijsbeweging. Biologische kost per pond nu € 1,71 tegen € 1,99 voor gangbare. Beide zijn Nederlands overigens.

Bij fruit is het prijsverschil tussen biologisch en gangbaar niet te overbruggen met 25% korting. Zo is een schaal biologische Conference nu afgeprijsd op € 2,09 (4 stuks), terwijl een kilo gangbare Conference € 1,69 kost en meer peren bevat.

Bij witte kool is de biologische actieprijs € 1,11 per kilo en is op Jumbo.nl geen gangbare variant in het assortiment opgenomen.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Beste Jumbo,
    Omdat de kg opbrengst van biologische teelt lager is dan van de gangbare teelt is het totaal niet duurzaam. Dus voor iedere hectare die in Nederland biologisch wordt geteeld moet 1 hectare tropisch regenwoud in vlammen op gaan om de verloren gegane productie te vervangen. Je moet dit dus niet goedkoper maken, maar 2 keer zo duur. Veel wijsheid toegewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.