Glas

Nieuws

‘Burgemeester Westland heeft rol in buitenland’

Een nieuwe burgemeester van Westland heeft op het internationale toneel een verhaal te vertellen.

Dat zei Commissaris van de Koning Jaap Smit bij de bespreking van de profielschets voor een nieuwe burgemeester dinsdag in een gemeenteraadsvergadering. Smit heeft oud-burgemeester Sjaak van der Tak eerder meegemaakt op handelsmissie in China en dat opent deuren voor de glastuinbouw.

Spannend gesprek

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Jenny Vermeer-de Smit, overhandigde de profielschets en lichtte toe dat er in de raad best verschillend wordt gedacht over de rol van de burgemeester in het buitenland in zijn ambassadeursrol voor de glastuinbouw. “We zullen in de toekomst de Westland-agenda bespreken met het bedrijfsleven en daar bespreken wat de burgemeester doet en wat het bedrijfsleven. Dat zal best een spannend gesprek worden.”

Ridicuul

Voor een actieve rol van de burgemeester in het buitenland om de Westlandse tuinbouw te verkopen lijkt steun. GroenLinks stelt dat Westland zijn geld verdient in het buitenland. Het zou ridicuul zijn als dat niet zo was, aldus deze partij. Westland Verstandig vindt juist dat de burgemeester het bedrijfsleven moet aanjagen de stap naar het buitenland te wagen en niet constant in het buitenland handen moet schudden.

Rol ook faciliteren

Gemeentebelangen Westland was het scherpst in zijn uitspraken. “We doen het goed of niet. Als we de burgemeester actief laten zijn in het buitenland moeten we dat wel faciliteren met voldoende geld, zodat hij mensen met egards kan ontvangen.”

Naar verwachting zal rond de komende jaarwisseling de nieuwe burgemeester benoemd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.