Glas

Nieuws

Toch minnelijke schikking bij verkoop kas

Een Maasdijkse tuinder heeft toch overeenstemming bereikt bij de verkoop van zijn kas en grond voor de uitbreiding van bedrijvenpark Honderdland.

Ontwikkelaar Honderdland Ontwikkeling Combinatie (HOC) heeft de percelen en opstand gekocht voor een onbekend bedrag. Eerder werd bekend dat het verschil tussen vraag- en aanbodprijs voor de locatiewaarde alleen al € 1,2 miljoen bedroeg, waarbij de vraagprijs is gebaseerd op een verwacht prijsniveau in 2018.

Onteigening voorkomen

De gemeente Westland voerde eind 2017 gesprekken met projectontwikkelaar HOC en de kweker, om de minnelijke verwerving nog mogelijk te maken en een gedwongen onteigening te voorkomen. Het verschil van inzicht ging ook over de compensatie voor de verplaatsing van het bedrijf in Maasdijk naar een andere plek in de gemeente.

Bezwaar ingetrokken

De gemeente is pas partij, als er een verzoek voor onteigening binnenkomt. Dat gebeurt als een minnelijke schikking mislukt. Zo’n verzoek zal de gemeente dan moeten wegen. De betroffen tuinder heeft nu, zo blijkt uit stukken van de gemeente, ook een procedure tegen de wijziging van de bestemming bij de Raad van State ingetrokken eerder dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.