Glas

Nieuws

Hillenraad kiest voor circulaire tuinbouw

Na 15 edities van de Hillenraad100-ranking wijst het managementadviesbureau dit jaar de 40 bedrijven aan die het meeste perspectief bieden op een circulaire tuinbouw.

De Nederlandse tuinbouw heeft zijn internationale koppositie te danken aan kostenverlagende en productieverhogende systemen. Een volgende slag, in duurzaamheid, is noodzakelijk, vindt Hillenraad. In aansluiting op de plannen van minister Carola Schouten om de land- en tuinbouw circulair te maken door grondstoffen en reststromen te hergebruiken, zal Hillenraad op 1 november de SUB40-magnets bekendmaken. Dit zijn de 40 bedrijven die volgens het adviesbureau de meeste aantrekkingskracht hebben op de nieuwe generatie beslissers in de tuinbouw.

“We selecteerden dit jaar een lijst van 40 bedrijven die ‘woest’ aantrekkelijk zijn voor professionals van onder de 40 jaar, met als doel om met deze next generation echte grenzen te verleggen”, zegt Martien Penning van Hillenraad.

Mars One als ultieme uitdaging

Tijdens de bekendmaking van de ranking zullen tenminste 20 tuinbouwbedrijven zich committeren aan het Mars One-project dat in 2032 een gemeenschap op de planeet Mars wil stichten. Technologisch ligt er een uitdaging om in het Mars-station levende natuur te creëren. Dat vraagt om creativiteit en nieuwe oplossingen. “Wij zien de tuinbouw als partner om op Mars de ultieme circulaire tuinbouw te ontwikkelen”, zegt CEO van Mars One Bas Lansdorp.

Hij zal op 1 november spreken over zijn ideeën en hoe de Nederlandse tuinbouw daarin een belangrijke rol kan spelen.

Lees ook: Tomaten telen op Mars is in principe mogelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.