Glas

Nieuws

‘Duurzame glasgebieden kunnen wel kleiner’

GemeenteBelang Westland wil een discussie voeren in de gemeenteraad over het glastuinbouwbeleid.

De oppositiepartij wil praten over de definitie van duurzame glastuinbouwgebieden. De gemeente houdt te vaak onrendabele percelen aan voor duurzaam glastuinbouwgebied en blokkeert daarmee bijvoorbeeld woningbouw. Dat stelt de partij in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Westland.

Fractievoorzitter Remmert Keizer: “De tijd is wat betreft de fractie van GemeenteBelang Westland aangebroken om met elkaar de discussie aan te gaan welke voorwaarden we aan duurzaam glas moeten stellen. De rafelranden aan het duurzaam glastuinbouwgebied kunnen anders ingevuld worden.”

Druk uit bouwwereld

Aanleiding is een kant-en-klaar bouwplan op Westlandse tuinbouwgrond. Het gaat om plannen om de wijk L‘Avenue in Hoek van Holland verder te ontwikkelen op ’s-Gravenzands grondgebied. De wijk heeft Westlandse jongeren de kans geboden een woning te kopen in de bereikbare koopklasse. De ontwikkelaar wil nu graag verder bouwen op Westlandse grond en voert druk uit op de gemeente om mee te werken aan een andere bestemming voor glastuinbouwgrond. Duurzaam glas is steeds een van de redenen waarom Westland niet mee wenst te werken. GemeenteBelang Westland signaleert dat veel van deze onrendabele percelen lang braak liggen zonder koper.

Of registreer je om te kunnen reageren.