Glas

Nieuws

‘Toekomstvisie banen nodig op robotisering tuinbouw’

Wat gaat de snelle digitalisering en robotisering bij FloraHolland en in de tuinbouw betekenen voor de werkgelegenheid en verkeersdrukte in het Westland?

Die vraag stelt PvdA Westland aan het college van burgemeester en wethouders. Die partij vraagt het college om met een visie te komen op de effecten van de grote koerswijziging bij de belangrijke werkgever en afzetorganisatie voor siertelers.

Gevolgen voor werkgelegenheid

De politieke vragen volgen op een interview met topman Lucas Vos in het Financieele Dagblad. Daarin zegt hij dat binnen vijf jaar FloraHolland volledig gedigitaliseerd moet zijn omdat het anders gedaan is met de veiling. Hij kondigt ook de sluiting van veilingzalen aan en een afname van de veilvolumes. Dit zal vroeg of laat gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en logistiek, verwacht de PvdA.

Digitalisering en robotisering

PvdA Westland wil daarom van het college een visie op vervangende werkgelegenheid en bedrijvigheid nu de digitalisering en robotisering bij FloraHolland en in de tuinbouw de werkgelegenheid onder druk zet.

Westland werkt momenteel aan verbetering van de verkeersdoorstroming, huisvesting voor arbeidsmigranten en herstructurering van de teelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.