Doorgaan naar artikel

Tuinders Almere mogen meer in kas

Tuinders in het glastuinbouwgebied Buitenvaart in Almere kunnen hun bedrijf verder ontwikkelen door een nieuw bestemmingsplan.

De gemeente Almere legt het plan Agrarisch gebied Buitenvaart ter inzage, nadat de gemeenteraad het heeft opengesteld. Volgens het nieuwe bestemmingsplan zijn alle teelten straks toegestaan, ook (ondergeschikte) nevenactiviteiten, bepaalde duurzaamheidsfuncties en paardenhouderijen. Ook caravanstalling en tuincentrumfunctie is positief bestemd in het bestemmingsplan. Zo is de maximaal aantal toegestane vierkante meters aan caravanstallingen gewijzigd van 80.000 naar 91.210.

Gemotoriseerde voertuigen

In de Almeerse politiek was lang discussie over het toestaan van gemotoriseerde voertuigen in de stalling vanwege de risico’s. Toch heeft de gemeenteraad besloten de campers toe te staan in de stalling. Voor een aantal bedrijven is dit een goede manier om inkomsten te genereren.

De stallingsfunctie zelf was onderwerp van discussie, omdat het schaalvergroting binnen het gebied bemoeilijkt, aldus LTO. Bedrijven zullen immers minder snel geneigd zijn te verkopen. Volgens de gemeente gaat het om een tijdelijke functie.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin