Glas

Nieuws

Bommelerwaard schakelt HOT in

Ontwikkelingsbedrijf HOT gaat in de Bommelerwaard aan de slag met de herstructurering van de kassen.

Het glastuinbouwontwikkelbedrijf, geïnitieerd door Rabobank, federatie VruchtgroenteOrganisaties en FloraHolland en hangend onder Coalitie HOT, gaat in het rivierengebied rond Zaltbommel aan de slag in samenwerking met het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard. Dit bureau is in 2011 opgezet door de provincie Gelderland, gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Waterschap Rivierenland.

‘Slagen maken binnen herstructurering’

“Als overheid is het niet onze kerntaak om kant-en-klare tuinbouwkavels aan te bieden in de markt”, aldus Conny Bieze, voorzitter van het projectbureau. “We hebben echter wel gemerkt dat tuinbouwondernemers hieraan behoefte hebben. Door samen te gaan werken met Ontwikkelingsbedrijf HOT verwachten we dan ook slagen te kunnen maken binnen de herstructurering.”

HOT faciliteert tuinders

Het projectbureau blijft het gezicht, maar Ontwikkelingsbedrijf HOT gaat op de achtergrond aan de slag met tuinders die nieuw willen bouwen of willen uitbreiden en met stoppende tuinders die hun bedrijf te koop aanbieden. In de Bommelerwaard zijn veel siertelers actief, maar ook een aantal paprikatelers en steeds meer telers met zachtfruit onder glas.

Of registreer je om te kunnen reageren.