Glas

Nieuws

Groentekassen in Canada worden wietkassen

Glasgroenteareaal in Canada verdwijnt door samenwerking van het Amerikaanse bierbedrijf Constellation Brands met producent van cannabisplanten Canopy Growht.

Canopy Growht gaat vanwege extra vraag kasruimte leasen in het Canadese British Columbia van een onbekende grote groenteteler. Het gaat in eerste instantie om 130 hectare die wordt omgebouwd om de doorbraak van cannabisteelt in Canada en Noord-Amerika te bewerkstelligen. Canopy Growht heeft met het teeltbedrijf een optie op opnieuw 170 hectare.

Doorbraak legale wietteelt en -verkoop

Met de samenwerking met Constellation Brands zal de afzet van cannabis in de toekomst flink stijgen, is de verwachting. Constellation anticipeert met de investering op een grotere markt in de Verenigde Staten voor legale wietteelt en -verkoop. Momenteel mogen patiënten in 30 staten de plant medicinaal gebruiken. In 8 hiervan, waaronder Californië en Nevada, mag cannabis recreatief worden gebruikt.

Recent stelde kassenbouwer Havecon al dat in Canada en de Verenigde Staten veel geld beschikbaar is voor de productie van medicinale wiet. Investeerders willen de cannabis laten kweken in speciaal daarvoor ontworpen Nederlandse kassen en kloppen bij Havecon aan. Het zijn duurdere kassen, maar met de marges die verdiend worden in de teelt, lijkt dat geen bezwaar.

Nederlandse cannabisproef beperkt

In Nederland wordt op beperkte schaal cannabis geteeld voor de medicinale markt. Ook vanuit de glastuinbouw is daarop de zinnen gezet. Een kabinetsplan om een proef te doen met productie voor recreatief gebruik, zal de vraag naar teeltoppervlakte in Nederland ook laten stijgen. Nu wordt vooral in binnenteelt onder lampen gewerkt, maar met moderne kassen is de teelt ook mogelijk, bewijst Canopy.

Foto

  • De grootste kas met wietteelt van Canopy Growth. -Foto: Canopy Growth

    De grootste kas met wietteelt van Canopy Growth. -Foto: Canopy Growth

Of registreer je om te kunnen reageren.