Glas

Nieuws laatste update:22 jul 2014

Tomatenteler koopt elektriciteitscentrale

Het Noord-Amerikaanse teeltbedrijf Village Farms koopt de elektriciteitscentrale Maxim BC in Delta (Brits Columbia, Canada).

De kassen van Village Farms (deels gerund door Nederlanders) werden al voorzien van warmte uit de gascentrale. Door de overname verwacht Village Farms op termijn ook CO2 te kunnen toedienen uit de gascentrale en daardoor de voetprint van de circa 44 hectare kassen op verschillende locaties in Delta te kunnen terugbrengen. De capaciteit van de centrale is 7.4 MW (elektrisch).

Village Farms verwacht op korte termijn de elektriciteitscapaciteit te zullen opvoeren in de centrale en daarmee de warmteproductie voor de eigen kassen. Hetzelfde Village Farms is ook ver met introductie van de nieuwe brandstofceltechnologie.

Of registreer je om te kunnen reageren.