Glas

Nieuws 1 reactie

Teler wil politieke aandacht discussie bio-paprika

Paprikabedrijf 4Evergreen uit 's-Gravenzande overhandigt donderdag het eerst mandje bio-paprika's aan Esther de Lange.

Zij is lijsttrekker voor het CDA bij de Europese Verkiezingen van 22 mei. De paprika voldoet aan de organic-eisen (USDA Organic) voor de Verenigde Staten, maar heeft in Europa nog altijd geen officiële biologische status.

Tijdens het bezoek van de lijsttrekker wil 4Evergreen aankaarten dat het met de paprika niet de Europese biologische markt op mag. "We willen breder aandacht voor wat we doen. En dit bezoek gaat ons daarbij helpen", zegt Robert Grootscholte. "Brussel moet ook kijken naar hoe zaken in het buitenland geregeld zijn. We hebben eerder met haar contact gehad in Brussel. Nu we de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014 hebben gewonnen, hebben we haar uitgenodigd."

Het CDA laat weten dat De Lange donderdag bij 4Evergreen de campagne voor de verkiezingen start. De Lange wil de steun van land- en tuinbouw. Een woordvoerder van De Lange stelt dat De Lange komt luisteren naar het verhaal van de innovatieve tuinders en dat ze altijd achter de innovatieve Nederlandse tuinders heeft gestaan.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Waarom zou je ergens nog het label biologisch op willen plakken. Ik zou gewoon gaan voor duurzaam. Het biologische dogma denken staat duurzaamheid meer in de weg dan dat het bevordert wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.