Glas

Nieuws 1 reactie

Onderzoek warmte haven naar Westlandse kassen

Grontmij gaat onderzoeken of warmte uit de Rotterdamse haven kan worden ingezet in het Westland.

Grontmij kreeg de opdracht voor de haalbaarheidsstudie inclusief financieel onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Financiële details over de opdracht, die samen met adviesbureau Investeren in Ruimte wordt uitgevoerd, verstrekte Grontmij niet.

Bij de studie wordt onderzocht of en hoe het glastuinbouwgebied Westland in de toekomst verwarmd kan worden met zogenoemde havenwarmte. Die warmte, die ontstaat bij de industriële processen in de haven, wordt nu al gebruikt in het stedelijk gebied van Rotterdam. Via een warmtepijp onder de Nieuwe Waterweg zou de warmte mogelijk ook in het Westland kunnen worden aangewend. Bij het onderzoek wordt onder meer bekeken of zo'n warmtepijp technisch en financieel haalbaar is.

ANP

Eén reactie

  • C Ruijsbroek

    in combinatie met Ocap een kans!

Of registreer je om te kunnen reageren.