Glas

Nieuws

Meer nieuwe kredieten in glastuinbouw

De som van de bij Rabobank uitstaande financieringen in de glasgroenteteelt is in 2013 met 41 miljoen teruggelopen naar 3,25 miljard euro. Ondanks die afname is in de gehele glastuinbouw toch voor 500 miljoen nieuw krediet verleend.

Dat maakte gisteren Ruud Huirne directeur Food & Agri van Rabobank gisteren bekend in Utrecht. Huirne noemt de situatie in de glastuinbouw stabiel tot licht verbeterend. Dat het financieringsvolume per saldo terugloopt, wil volgens Huirne niet zeggen dat er niet wordt geïnvesteerd. In de gehele glastuinbouw (groente en bloemen) heeft Rabobank in 2013 voor 500 miljoen aan nieuwe kredietaanvragen goedgekeurd.

In 2013 is van het totaal aantal door boeren en tuinders aangevraagde kredieten slechts 5 procent niet toegekend. "De trend in de eerste twee maanden van 2014 is dat er meer verstrekkingen worden goedgekeurd dan in dezelfde periode in 2013", aldus Huirne.

Of registreer je om te kunnen reageren.