Glas

Nieuws

Deense glastuinbouw luidt de noodklok

De Deense glastuinbouw kan de concurrentie moeilijk aan met het buitenland.

De sector moet meer steun krijgen om te investeren in energiebesparing. Dat was de inzet van overleg dat de Deense tuinbouw deze week had met de minister van energie en klimaar Rasmus Petersen.

Volgens de Deense glastuinbouw staan banen op de tocht als bedrijven de deuren sluiten door de concurrentie uit ondermeer Nederland. De Deense glastuinbouw is overigens beperkt in omvang. De jongste cijfers van het glasareaal dateren uit 2008 en wijzen op in totaal 100 hectare glasgroente. De vooruitzichten voor deze bedrijven lastig: hoge kosten en prijsdruk. Volgens secretaris Torben Lippert van de Dansk Gartneri is de prijs voor veel producten direct gekoppeld aan de Nederlandse prijs, terwijl Denemarken relatief dure arbeid heeft.

Minister Petersen beloofde met een notitie te komen over mogelijke overheidsgaranties op investeringen in energiebesparingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.