Glas

Nieuws laatste update:18 mrt 2014

Concurrent zet Arend-Sosef weer overeind

De techniekafdeling van het failliete Arend-Sosef krijgt een doorstart. Het bedrijf wordt voortgezet onder de naam Tebarint, tot op heden de naam van de export-divisie van Arend-Sosef.

Drijvende kracht achter de financiering van de doorstart is Ronald Begelinger, directeur van de Patron Agri Systems Group. Onder deze groep valt onder meer tuinbouwtoeleveringsbedrijf Enthoven Techniek. Bij dit Maasdijkse bedrijf klopten veel tuinders aan die door de problemen bij Arend-Sosef omhoog kwamen te zitten.

Begelinger spreekt van een 'vacuüm op de markt ontstaan door het wegvallen van 125 techneuten'. Het overnemen van klanten zonder ook de dossiers en de mensen van Arend-Sosef ter beschikking te hebben, bleek erg lastig. Na snel schakelen met een aantal prominente tuinbouwondernemers en investeerders is de doorstart voor elkaar gekomen.

"Ik realiseer me heel goed dat ik een volledig zelfstandige concurrent op de been help", stelt Begelinger bij de aankondiging van de doorstart. "Maar de voordelen voor de markt, en dus ook voor mij, wogen zwaarder dan de nadelen."

De doorstart betreft de onderdelen elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Dertig medewerkers afkomstig van de techniek- en serviceafdelingen van Arend-Sosef gaan aan het werk vanaf de vestiging in Honselersdijk. Het managementteam onder aanvoering van een directeur wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Begelinger: "Ik ga er niet zelf leiding aan geven, ik heb het zelf al druk genoeg met mijn huidige groep bedrijven."

Dinsdag meldt Stolze Installatietechniek uit Maasdijk dat zij 20 medewerkers van Arend-Sosef overnemen. Dit in reactie op de toegenomen marktvraag naar aanleiding van het faillissement van Arend-Sosef. Met deze uitbreiding kan het bedrijf telers in de glastuinbouw op het gebied van service en installatietechniek bijstaan. De nieuwe medewerkers, die allemaal de overstap maken van Arend-Sosef naar Stolze, zijn uit verschillende disciplines van dit bedrijf afkomstig.

Of registreer je om te kunnen reageren.