Glas

Nieuws 1 reactielaatste update:16 okt 2014

Rabo werkt met glasgroentesector aan afzetplan

Rabobank Nederland en LTO Glaskracht Noord werken aan een afzetplan voor de glasgroentesector.

Consultantbureau McKinsey is aangezocht een businessplan te schrijven voor een nieuwe afzetstructuur. Dat moet voortborduren op een vooronderzoek dat al is uitgevoerd door Rijnconsult.  Het businessplan moet uiteindelijk leiden tot een verbeterde afzetstructuur met meer kansen voor stabielere prijzen, veel minder onbestemd product, innovatieve alternatieve afzetmogelijkheden bij overproductie en jaarrond belevering van de Europese retail door Nederlandse ondernemers. LTO Glaskracht Nederland heeft in samenspraak met Greenport Holland en de Rabobank het initiatief genomen om de noodzakelijke veranderingen in structuur en cultuur in kaart te brengen en te implementeren. Voor het traject is 1,6 miljoen euro nodig, blijkt uit een aanvraag voor financiering bij het Productschap Tuinbouw dat zelf waarschijnlijk 250.000 euro bijdraagt. Het overige deel van de financiering is met collectieve middelen. De doorlooptijd voor het onderzoek is slechts drie maanden, maar er is breed draagvlak bij de sector.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het heeft wel iets in zich van de blinde helpt de lamme, maar toch veel succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.