Glas

Nieuws

Verplaatsing kas leidt tot weerstand

De gemeente Pijnacker-Nootdorp mag van de rechter doorgaan met het verplaatsen van een kas.

In een zaak van de Raad van State stelden omwonenden dat ze last zouden ondervinden van de kas die op 100 tot 150 meter van de woonhuizen is ingepland. De rechter oordeelde dat de gemeente de belangen van de eigenaar van de kas terecht hoger heeft ingeschat dan de belangen van de omwonenden waar mogelijk overlast zal ontstaan door uitzicht op de kas. Daarbij komt dat geen sprake is van een professioneel gebruik van de kas, omdat het bestemmingsplan daarin niet voorziet. Er mag maximaal een kas gebouwd worden van 2.420 vierkante meter en 6 meter goothoogte.

De gemeente besloot tot de verplaatsing in de Katwijkerbuurt om het gebied een meer open agrarisch karakter te geven. De kas moet daarvoor wijken, maar wordt elders dus terug gebouwd. De omwonenden stellen dat het zij in de overtuiging waren dat het gebied open zou blijven. Ook zou de verplaatsing tegen provinciaal beleid ingaan en zou flora en fauna aangetast worden in het nu open gebied. De rechter haalde een streep door die argumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.