Glas

Nieuws

Geen vergunning nieuwe kas

De gemeente Lansingerland mag een vergunning weigeren voor een nieuwe kas in nota bene een glastuinbouw-concentratiegebied.

De Raad van State vindt dat de gemeente terecht oordeelt dat de activiteiten in die kas te veel afwijken van de gangbare glastuinbouw in dat gebied. Er zou namelijk geen productie in plaatsvinden, maar agrarische dienstverlenging, waaronder compostering en verwerking van afgedragen tuinbouwgewassen.  De plannen voor het verwerken van afval passen niet in het gebied, stelt de gemeente.

De ondernemer met bouwplannen heeft al een loods met kas op het perceel maar wil uitbreiden. Ook nu de ondernemer aangeeft een deel van de activiteiten te verplaatsen, die niet stroken met het bestemmingsplan, hoeft de gemeente de vergunning niet te verstrekken.  De ondernemer vindt dat het college van Langsingerland hem al toezeggingen heeft gedaan in deze vergunningsverlening.

Of registreer je om te kunnen reageren.