Glas

Nieuws

Van Ardenne nog twee jaar PT-voorzitter

Agnes van Ardenne is voor twee jaar herbenoemd als voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Dat blijkt uit een publicatie in de Staatscourant. Het is de bedoeling dat ze twee in plaats van vier dagen per week gaat werken om zaken af te ronden.

De afbouw gaat snel. Vanaf 1 januari valt GMO al niet meer onder de productschappen. De nieuwe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) neemt die taak en personeel over van het PT. Formeel zal er voor telersverenigingen weinig veranderen, blijkt uit een circulaire dat het PT vorige week uitbracht. Vanaf 1 januari neemt het PT de taak in ieder geval over. De mensen blijven voorlopig gevestigd in het PT-gebouw. Naar verluidt wordt nog gesproken over de arbeidsvoorwaarden voor deze groep medewerkers.

Het verdwijnen van het PT kost de totale tuinbouw naar verwachting alleen al maximaal 13,1 miljoen euro aan reorganisatiekosten over de laatste twee jaar. Dat blijkt uit de begroting voor 2014 en herziene begroting 2013, die het PT-bestuur onlangs vaststelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.