Glas

Nieuws 1 reactie

Red Star wil kassen in Oost-Europa en Azië

Het tomatenbedrijf Red Star wil verder groeien over de grens en onderzoekt teeltlocaties in Oost-Europa en Azië.

Dat zegt topman Rob Bal. Daarvoor wil Red Star een commercieel directeur aantrekken met veel kennis van buitenlandse markten. Dirk van der Kaaij maakt plaats in de directie. De mede-eigenaar stapt dus uit de directie, maar blijft als adviseur actief, zo meldt het bedrijf. Volgens Bal zijn de plannen in een oriënterende fase. "We onderzoeken momenteel buitenlandse locaties en mogelijke buitenlandse partners." De productielocaties in Engeland en Spanje blijven overeind.

Red Star is - volgens eigen zeggen - in een nieuwe fase van haar bestaan beland. De Westlandse smaaktomatenteler behaalt inmiddels een jaaromzet van ruim tachtig miljoen euro en wil verdere groei bewerkstelligen, onder andere door verdere internationalisatie.

In het persbericht stelt Dirk van der Kaaij: "Dat vergt een andere stijl van aansturing, andere managementkwaliteiten en specifieke kennis van buitenlandse markten. Red Star heeft bewust de laatste jaren nieuwe mensen, ook van buiten het bedrijf, binnengehaald om onze ambities vorm te geven, zoals onze nieuwe CEO Rob Bal."

De directie van Red Star bestaat vanaf 1 januari 2014 uit Rob Bal (CEO), Cor van der Kaaij (directeur teelt), Meltem Klaassen-Aytug (CFO) en een nieuw te benoemen commercieel directeur. Dirk van der Kaaij blijft een betrokken aandeelhouder van RedStar.

Eén reactie

  • R.J. de Rijk

    Goede ambitie mannen,let op de lengte van je polstok!

    Gr,Rudi.

Of registreer je om te kunnen reageren.