Glas

Nieuws

Drie paprikabedrijven Prinsenbeek over naar aardbei

Prinsenbeek wordt steeds meer een aardbeienconcentratie.

Dit jaar zijn drie paprikabedrijven van tussen de twee en drie hectare verkocht voor de teelt van aardbeien. Dat bevestigt verkopend makelaar Ado Vermeeren. Het zijn transacties die allen dit jaar zijn gedaan, de laatste recent. Dat betekent dat in Prinsenbeek in totaal circa 7,5 hectare paprika plaats maakt voor aardbeien.

Kassen in die plaats produceren daardoor hoofdzakelijk aardbei. Vermeeren: "Her en der zijn nog andere teelten zichtbaar, maar het gaat wel die kant op ja", aldus de makelaar. De drie bedrijven waren van twee eigenaren, waarvan één om persoonlijke redenen tot verkoop besloot.

Veel transacties met glasbedrijven draaien uit op een wisseling van de teelt. De teelt van aardbeien trekt daarbij blijkbaar veel kopers, maar ook worden tomatenbedrijven omgezet naar paprika, laat de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.