Glas

Nieuws laatste update:3 dec 2013

Dagelijks Spaanse prijzen op GFActueel

Vanaf vandaag publiceert Groenten&Fruit op haar website dagelijks de veilingprijzen van de voornaamste vruchtgroente in het Spaanse Almería.

De betrouwbaarheid van de prijzen is groot omdat het gemiddelden zijn van klokprijzen op 10 verschillende, toonaangevende veilingen in de provincie Almería. Het gaat hier steeds om eerste klas (exportwaardig) product. Per veiling wordt de gemiddelde prijs berekend van de uitgedrukte partijen. Wanneer een product op een veiling meer dan vijf noteringen heeft, worden de extremen niet opgenomen in het gemiddelde omdat het dan vaak om kleine volumes gaat. Daarna wordt de gemiddelde dagprijs berekend van alle veilingen waar dat product geveild  is. De deelnemende veilingen zijn: Costa de Almería-Cehorpa, Costa de Almería-Cortijos de Marín, La Unión-La Redonda, Femago-La Redonda, Agrupaejido-La Redonda, Agroponiente-La Redonda, Casi-La Cañada, Agrupalmería-La Cañada, Vega Cañada-La Cañada en Agrupaadra-Adra.

Dag, week en voortgang seizoen

De dagprijs wordt steeds vergeleken met de gemiddelde klokprijs van de laatste 7 kalenderdagen. Daaruit valt iedere dag de tendens in de prijsontwikkeling op te maken. Deze cijfers worden vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Daarnaast zal wekelijks een overzicht getoond worden van de gemiddelde dagprijzen van de voorgaande week.
Regelmatig zullen de dag- en weekprijzen aangevuld worden met cijfers en grafieken over de ontwikkeling van het lopende teeltseizoen in Almería. De klokprijzen worden dan aangevuld met aanvoervolumecijfers, waardoor een goed beeld ontstaat van de omzet op de teeltbedrijven. Het lopend seizoen zal ook worden vergeleken met voorgaande seizoenen.

Klik hier voor de dagprijzen.

Klik hier voor de gemiddelde productprijzen van vorige week

Of registreer je om te kunnen reageren.