Glas

Nieuws

22 Glasgroentebedrijven te koop

Nederlandse makelaars hebben op dit moment 22 glasgroentebedrijven in verkoop.

Dat blijkt uit een analyse van het aanbod van de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland. In totaal staan 31 glasgroentebedrijven in de etalage, maar daarvan zijn er zeker negen verkocht.
Van de tien paprikabedrijven in portefeuille zijn er zes eerder dit jaar verkocht, blijkt uit het overzicht. Van de negen komkommerbedrijven is er één verkocht. Twee tomatenbedrijven zijn van de hand gegaan op een totaal van zeven.

Dat zegt niets over de economische prestaties van de paprikabedrijven. Veel bedrijven krijgen een andere bestemming, blijkt uit een belronde. Zo zijn er zeker vier paprikabedrijven die of een aardbei- of een tomatenbestemming krijgen. "De locatie van een bedrijf is vaak een doorslaggevende factor hierin", laat Daan van Winden, voorzitter van de Vereniging Glastuinbouwmakelaar Nederland weten. "Het aanbod bedrijven dat te koop staat is gestegen, maar er vindt wel doorstroming plaats."
Het aanbod van deze vereniging is niet het totale aanbod van glastuinbouwbedrijven in Nederland, maar wel het grootste deel. Er is de stille verkoop, maar ook kunnen failliete bedrijven door de curator onderhands verkocht worden. Daar is geen overzicht over. Zo heeft de curator van Stargrowers contacten over een verkoop, net als de curator van Sunny Tom.

Of registreer je om te kunnen reageren.