Glas

Nieuws

Glastuinbouw naar één landelijk standpunt

LTO Glaskracht Nederland zal vanaf 2014 de landelijke belangenbehartiging voor glastuinbouw geheel op zich nemen. De koepel neemt vanaf januari verder taken over van LTO Groeiservice en Productschap Tuinbouw (PT).

LTO Glaskracht Nederland gaat vanuit 1 organisatie de landelijke activiteiten uitvoeren op gebied van sectorale belangenbehartiging, vaktechniek en enkele voormalige PT innovatietaken zoals tav energie, water en plantgezondheid . Dat hebben LTO Noord Glaskracht, LTO Groeiservice, ZLTO en LLTB besloten. Zij versterken de samenwerking, maar blijven wel de eigen regionale belangenbehartiging doen.  De organisatie LTO Glaskracht Nederland  zal vanuit Bleiswijk vorm gegeven worden ondermeer versterkt met mensen van ZLTO en LLTB. De nieuwe netwerkorganisatie betekent dat LTO Groeiservice voor de glastaken opgaat in LTO Glaskracht Nederland.

Belangenbehartiging wordt straks dus sterker via het landelijke bestuur – onder voorzitterschap Nico van Ruiten - georganiseerd. Het bestuur van LTO Glaskracht Nederland bepaalt een landelijk standpunt. “Er komt straks één landelijk glastuinbouwstandpunt, nadat we telers via ondernemersgroepen hebben geraadpleegd”, zegt directeur van LTO Noord Glaskracht Dick Hylkema. “Maar nog belangrijker is dat ook de belangrijke wisselwerking tussen belangenbehartiging, vaktechniek en innovatie vanuit 1 ledennetwerk georganiseerd wordt in een toekomst zonder PT”.

Ook zullen mogelijk mensen van het PT overgaan naar de nieuwe organisatie, maar de personele consequenties worden pas duidelijk in december.

Of registreer je om te kunnen reageren.