Glas

Nieuws

Tuinders stappen in stadskas Rotterdam

Stichting Innovatie Glastuinbouw wil glastuinders interesseren in deelname aan het stadskasproject in Rotterdam Drijvende kas. Drie glastuinders zijn al betrokken bij het project dat in totaal 1,4 miljoen euro moet kosten.

De helft daarvan wordt door horeca-investeringen opgebracht. De 1.500 vierkante meter kas moet ruimte bieden aan een schaatsbaan in de winter en een strandje in de zomer. Door consumenten te trekken kunnen de ondernemers glastuinbouw laten zien. “We praten ook met veredelaars om ze erbij te betrekken om bijvoorbeeld nieuwe tomatenrassen te tonen”, aldus projectmanager Dewi Hartkamp. Ze erkent dat het een lastig investeringsklimaat is voor tuinders, maar er liggen kansen op aantrekkelijke opbrengsten. Ook is het plan nog in de race voor subsidies of collectief geld via fondsen en Productschap Tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.