Glas

Nieuws

ING: licht herstel investering in glas

De ING bank ziet een voorzichtig herstel in investeringen in de glastuinbouw. Het is het gevolg van de zwarte cijfers die het merendeel van de bedrijven schrijven dit jaar, al zijn het licht zwarte cijfers en is het bij paprikabedrijven minder duidelijk zichtbaar.

“ING verwacht dat het merendeel van de groentebedrijven in 2012 een break-even resultaat laat zien. Dat betekent dat ze aan rente- en aflossingsverplichtingen kunnen voldoen”, zo schrijft het ING Economisch Bureau in het kwartaalbericht. De telers investeren vooral in noodzakelijke vervangingsinvesteringen en investeringen om de efficiëntie te verhogen, zoals diffuus glas, belichting, warmtepompen en warmtebronnen.

Gemiddeld verwacht ING dus dat groentebedrijven uit de verliescijfers komen na het rampjaar 2011. Op basis van de cijfers van ING blijkt dat de groei van de productiewaarde groente in 2012 zo groot is dat het resultaat beter is dan 2010. Dat komt door een 19 procent hogere prijs (daling in 2011 was 13,5 procent). De productie blijft wel één procent achter.

Of registreer je om te kunnen reageren.