Glas

Nieuws 1 reactie

Praat mee: bracht liberalisering voordeel?

Tien jaar geleden werd de liberalisering van de energiemarkt in gang gezet. De energiestrategie is daarmee een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden.

Een standaard tuinbouwgasprijs is al lang verleden tijd. Tien jaar geleden deed de vrije energiemarkt zijn intrede, waarbij telers voortaan zelf hun energieleverancier konden kiezen. Met een grote veelzijdigheid aan contractvormen. En ze kregen te maken met het bijbehorende management van zowel totale inkoopvolumes als aansluitcapaciteiten.
Bedrijven konden ook zelf elektriciteit en warmte gaan produceren en verhandelen.

Is die vrijheid in energiehandel achteraf een kans geweest waar tuinbouwbedrijven van hebben kunnen profiteren, of zou behoud de oude structuur - met een vaste periodieke gasprijs - kostprijstechnisch veel gunstiger zijn geweest?

De stelling van deze week luidt dan ook:

"De liberalisering van de energiemarkt is voor mij de afgelopen 10 jaar gunstig uitgepakt."

Wat is uw mening? Stem op de poll op de homepage en laat hieronder een reactie achter.

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    oostlander

    De liberalisering is een enorme blunder geweest net zoals de zorg en vervoer. De energiemij kon op deze manier allerlei kosten uitsplitsen en flink verhogen; ze kregen a.h.w. een vrijbrief van de politiek. Alleen de slimmerikken zoals de SP waren tegen met de juiste argumenten. Voor de kleinere bedrijven was het in veel gevallen de doodsteek die betaalden echt de hoofdprijs. De enorme salarissen, bonussen, inefficient beheer en geldverspilling zijn hier debet aan ( er komt toch genoeg binnen, bijna iedereen hanteert dezelfde prijzen, monopoliewerking en de staat incassert lekker mee)
    Ik spreek regelmatig insiders en die ergeren zich groen en geel hieraan!!
    Eenieder die anders beweert vreet hiervan mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.