Glas

Nieuws 3 reactieslaatste update:28 feb 2012

Praat mee: Ehec speelt weer op

Duitsland is weer in de ban van een nieuwe Ehec-kwestie. Hoewel de uitbraak geen verband lijkt te houden met de uitbraak in de zomer van 2011, zit de angst er bij de Duitsers weer goed in.

Autoriteiten zijn uiterst voorzichtig met informatie over de kwestie en leren daarmee van vorig jaar.

Onderzoek naar de bron van de besmetting heeft tot nu toe weinig opgeleverd omdat sporen naar de bron van de besmetting niet meer te traceren zijn. Het meisje dat overleden is aan de symptomen van de besmetting (nierfalen), was al twintig dagen geleden besmet, melden de gezondheidsdiensten.

Twintig producten zijn zonder resultaat op aanwezigheid van de bacterie onderzocht, ook verse groente en fruit. Zolang geen uitsluitsel gegeven kan worden over de bron van de besmetting, zal in Duitsland het zoeken naar de bron doorgaan en wordt de onzekerheid gevoed. Dat is geen gunstig gegeven voor Nederland.

De nieuwe stelling luidt:

Nieuwe Ehec-kwestie is slecht nieuws voor de Nederlandse tuinbouw.

U kunt rechtsboven op onze homepage stemmen of reageren op dit artikel. Bekijk ook de weblog van redacteur Brammert Waagmeester over dit onderwerp.

Groenten & Fruit is benieuwd naar uw mening!

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  Waar zijn alle reacties gebleven?
  Kunnen we niet tegen critiek?

 • no-profile-image

  Ton van der Scheer

  Door een technische storing bij het modereren van de soms nogal bjtende reacties op de poll over Ehec zijn gisteren alle reacties verloren gegaan. Hiervoor onze excuses.

 • no-profile-image

  Consument

  Het hoeft niet in het eten te zitten. Het kan ook de koelvloeistof in de wijn zijn, die de nieren laten falen. Dat heeft het verleden al bewezen in de Duitstalige wijnlanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.