Glas

Nieuws

LTO hamert op hygiëne in de kas

LTO Noord Glaskracht roept telers buiten het toezichtsgebied voor paprikasnuitkever op om voldoende hygiënemaatregelen te nemen en zo de paprikasnuitkever uit de kas te weren.

Alle telers moeten de kever opnemen in het scoutingsbeleid voor de teelt. Zolang de bron van de besmetting niet is gevonden, is er een zeker restrisico ondanks alle stevige maatregelen in het toezichtsgebied van 2,5 kilometer rondom de zes getroffen bedrijven, stelt Glaskracht in een persbericht.

LTO Noord  Glaskracht en de NVWA verwachten dat bij nauwgezette opvolging van adviezen en hygiëneprotocol de paprikasnuitkever in 2013 uit het toezichtsgebied zal zijn verdwenen. Daarvoor is sinds deze week een extra chemische behandeling met dichloorvos voorgeschreven. De zes getroffen bedrijven zijn verplicht dit middel toe te passen, voor de andere 35 bedrijven in het gebied geldt een dringend advies dit te doen. LTO Noord Glaskracht heeft ook de tomatenbedrijven in het gebied gevraagd een chemische behandeling uit te voeren. Hoewel de paprikasnuitkever zich niet vermenigvuldigt in het gewas, is ook tomaat een waardplant.

Of registreer je om te kunnen reageren.