Glas

Nieuws 2 reacties

Regen verlaagt productie in Almería

De aanhoudende regen van de afgelopen week begint in Almería problemen te geven.

De productie van courgette en komkommer is door het donkere en natte weer lager dan verwacht. Bij andere gewassen zal de invloed van minder goede bloei en slechtere zetting zich later uiten in minder productie. Daarom wordt voor paprika begin januari een dip in de aanvoer verwacht.

De schimmelziekten meeldauw breidt zich vooral in komkommer snel uit. In tomaat en snijbonen worden de eerste aantastingen van Botrytis gevonden. Telers voeren daarom veel meer preventieve bespuitingen uit met fungiciden dan normaal. “De kosten voor de gewasbescherming zijn de laatste weken verveelvoudigd. Dat is erg onaangenaam zo vroeg in de teelt”, zegt de voorzitter Francisco Vargas van telersorganisatie Asaja-Almería in de krant Ideal van vandaag.
De verwachting is dat de gewassen sneller zullen verouderen door de donkere en vochtige weersomstandigheden. Geluk bij een ongeluk is dat de regen gepaard gaat met veel wind waardoor zich minder vocht ophoopt in de plastic kassen.

Laatste reacties

  • M Hoff

    weet iemand hoe het staat met de vollegrondsgroente in spanje wanneer komt dat op gang

  • bramgf

    @dieselross: Daar hebben we al wel over geschreven. Kijk in ons dossier: <>

    Er zullen nog diverse updates volgen. Zo zullen we onder meer in het Kerstnummer van Groenten & Fruit aandacht besteden aan de gevolgen voor diverse bedrijven in die regio.

Of registreer je om te kunnen reageren.