Glas

Foto & video

BrightBox buitenbeentje bij Kom in de Kas

In onderzoekscentrum BrightBox in Horst aan de Maas (Limburg) konden bezoekers in het kader van Kom in de Kas zien hoe gewassen zonder daglicht worden geteeld.

Foto

 • BrightBox is gevestigd in de Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. Vier partners hebben het onderzoekscentrum opgezet op de locatie Brightlands Campus Greenport Venlo: Philips Horticulture LED solutions, Botany en HAS Hogeschool. Provincie Limburg biedt financiële ondersteuning. - Foto's: Stan Verstegen

  BrightBox is gevestigd in de Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. Vier partners hebben het onderzoekscentrum opgezet op de locatie Brightlands Campus Greenport Venlo: Philips Horticulture LED solutions, Botany en HAS Hogeschool. Provincie Limburg biedt financiële ondersteuning. - Foto's: Stan Verstegen

 • In het kader van Kom in de Kas opende BrightBox zijn deuren voor het publiek.

  In het kader van Kom in de Kas opende BrightBox zijn deuren voor het publiek.

 • Het onderzoekscentrum past in de trend van City Farming. Volgens BrightBox loopt Nederland voorop in deze trend. De uitdaging voor het centrum is een gezond en smaakvol product te telen zonder daglicht en met zo min mogelijk input van energie en uitstoot van CO2.

  Het onderzoekscentrum past in de trend van City Farming. Volgens BrightBox loopt Nederland voorop in deze trend. De uitdaging voor het centrum is een gezond en smaakvol product te telen zonder daglicht en met zo min mogelijk input van energie en uitstoot van CO2.

 • Het onderzoek van BrightBox richt zich op de mogelijkheden van diverse gewassen en op de invloed van verschillende soorten ledverlichting. Er is een stelling voorzien van combinaties van rood, wit en verrood ledlicht. Een andere stelling is voorzien van combinaties van rood, blauw en verrood ledlicht. Op deze manier kunnen 24 verschillende lichtrecepten worden onderzocht.

  Het onderzoek van BrightBox richt zich op de mogelijkheden van diverse gewassen en op de invloed van verschillende soorten ledverlichting. Er is een stelling voorzien van combinaties van rood, wit en verrood ledlicht. Een andere stelling is voorzien van combinaties van rood, blauw en verrood ledlicht. Op deze manier kunnen 24 verschillende lichtrecepten worden onderzocht.

 • De teeltruimte van 300 vierkante meter bevat vier stellingen met drie teeltlagen. Iedere laag bevat vier teeltvakken van 1,6 x 1,2 meter. In totaal wordt 92 vierkante meter voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en 192 vierkante meter voor commerciële productie om de financiële mogelijkheden in beeld te krijgen.

  De teeltruimte van 300 vierkante meter bevat vier stellingen met drie teeltlagen. Iedere laag bevat vier teeltvakken van 1,6 x 1,2 meter. In totaal wordt 92 vierkante meter voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en 192 vierkante meter voor commerciële productie om de financiële mogelijkheden in beeld te krijgen.

 • De bezoekers mochten vanachter het glas een blik werpen in de teeltruimte met diverse typen ledverlichting boven diverse gewassen, zoals paksoi en andere soorten bladgewassen, kruiden en aardbeien.

  De bezoekers mochten vanachter het glas een blik werpen in de teeltruimte met diverse typen ledverlichting boven diverse gewassen, zoals paksoi en andere soorten bladgewassen, kruiden en aardbeien.

 • Het resultaat: een teelttafel met oogstrijpe kroppen frisee. BrightBox heeft zich ten doel gesteld om binnen vijf jaar wereldwijd uit te groeien tot het belangrijkste onderzoeks- en kenniscentrum op gebied van telen in klimaatcellen zonder daglicht.

  Het resultaat: een teelttafel met oogstrijpe kroppen frisee. BrightBox heeft zich ten doel gesteld om binnen vijf jaar wereldwijd uit te groeien tot het belangrijkste onderzoeks- en kenniscentrum op gebied van telen in klimaatcellen zonder daglicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.