Glas

Achtergrond

Markt: aubergines duurder

De klokprijs van aubergines is de afgelopen tijd gestegen.

Rond 21 juni zaten richtprijzen bij aubergines voor de klok nog op 14 tot 24 cent per kilo. Daarna trokken de prijzen goed aan. Eind vorige week naderden ze een prijsniveau van € 1 per kilo. Vandaag trokken ze verder door naar € 1,30 tot € 1,55 per kilo.

Stijgende prijzen

Vorig jaar trokken dagprijzen ook aan, toen naar net boven de euro per kilo, maar werd dat prijsniveau pas rond half juli bereikt. In 2019 was al eerder, eind juni, een prijspiek waar te nemen. Alleen bleef de hoogte daarvan toen beperkt tot zo’n 80 cent per kilo.Op Spaanse veilingen in Almería werden eind juni, aan het eind van het Spaanse teeltseizoen, klokprijzen gemeld van 60 tot 70 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden aubergines aan voor 55 en 69 cent per stuk.

Marktgrafieken

Stel zelf marktgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.