Glas

Achtergrond

Markt: Licht aantrekkende prijzen aubergine

Klokprijzen aubergine zijn afgelopen tijd gemiddeld iets aan het stijgen.

Door alle prijsschommelingen heen is er een gemiddeld opgaande lijn in de dagprijzen aubergine waar te nemen. Begin april deed de klokrichtprijs, voor de 300/400 sortering bij ZON fruit & vegetables, nog geen 30 cent per kilo. Geleidelijk liep die op, om vandaag 20 mei op een richtprijs van 64 cent per kilo uit te komen.

Pieken en dalen

In 2019 zaten aubergine-prijzen even na deze datum in een dal, om daarna tot half juni weer op te klimmen. Vorig jaar was het tegenovergestelde het geval. Toen was sprake van een prijspiek van boven een euro per kilo en vertoonden prijzen juist een dalende lijn richting half juni.

Op Spaanse veilingen in Almería zitten aubergine-klokprijzen op of net onder 30 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden aubergines aan voor 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.