Glas

Achtergrond

Markt: Hogere weekprijzen voor tomaat en aubergine

Uitbetaalprijzen van Belgische veilingen voor tomaten- en aubergines zijn hoger dan vorig jaar, respectievelijk € 0,75 en € 2,19.

Een belangrijk deel van de glasgroente werd in week 37 verkocht voor betere prijzen dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor tomaat is dat een gewenste ontwikkeling. Met een zwakke, late zomerafzet liep de uitbetaalprijs van € 0,36 in week 36 op naar € 0,75 afgelopen week. Ook bij trostomaten verdubbelde de uitbetaalprijs naar € 0,53, met enige afstand van losse tomaten.

Prijspiek aubergine

De prijspiek van aubergine is opnieuw opvallend in de statistieken. Prijzen voor aubergines zijn gemiddeld € 2,19. In 2018 en 2019 was de uitbetaalprijs in deze week 37 nog € 1,20 per kilo.

Prijs komkommer stijgt

Komkommer laat ook een sterke week zien in vergelijking met 2019. Dat telt gunstig door in de resultaten per meter. Met de prijzen op de dagmarkt deze week zit er opnieuw een hogere uitbetaalprijs in deze week. Bij veilingen komen prijzen tot soms boven € 1,00 tot stand voor de grovere vruchten.

Witlof en broccoli duurder

Bij vollegrond blijft witlof en broccoli duurder dan voorgaande jaren. Bloemkool, prei en ijsbergsla blijven in lijn met 2019 in week 37. De prijs voor witlof gaat deze week omhoog.

Bekijk meer marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.