Glas

Achtergrond

Markt: Minder Spaanse komkommers in juni

Minder komkommeraanvoer in juni resulteerde in Spanje in betere prijzen.

Op Spaanse veilingen in Almería werden in de maand juni 18% minder komkommers aangevoerd dan in dezelfde maand in 2019. De klokprijs van 28 cent per kilo lag gemiddeld ruim anderhalf keer zo hoog. Over het hele Spaanse teeltseizoen gezien waren schommelingen lager: slechts een 2% hogere productie dan vorig jaar en een 6% hogere middenprijs.

Toename overige vruchtgroenten

Tegenovergesteld aan komkommers kwamen er in juni juist meer Spaanse paprika’s (+22%), aubergines (+23%) en courgettes (+26%) ten opzichte van vorig jaar in die maand. Dat ging samen met een lichte prijsdruk bij paprika, maar met rond de 40% lagere middenprijzen dan vorig jaar.

Minder tomaten

Er kwamen in juni 6% minder tomaten dan in die periode vorig jaar, waarbij de middenprijs met 36 cent per kilo 44% lager lag (64 cent/kg) dan vorig jaar. Over het totale Spaanse teeltseizoen van september tot en met juni bekeken, lagen productie en prijs 8 tot 9% onder het niveau van 2019.

Stel zelf prijsgrafieken voor Spaans product samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.