Glas

Achtergrond

Markt: Minder Spaanse tomaten, lagere veilingprijs

In het Spaanse aanvoerseizoen van september 2019 tot en met mei 2020 zijn minder tomaten aangevoerd.

Op Spaanse veilingen in Almería lag de aanvoer van tomaten (513.609 kiloton dit jaar) 8% lager dan vorig jaar, bekeken over het huidige Spaanse teeltseizoen van tot en met mei. In de maand mei zelf kwam de productie zelfs 18% lager uit. Dat resulteerde echter niet in hogere prijzen. Dit aanvoerseizoen ligt de gemiddelde veilingprijs 8% lager dan in 2018-2019.

Meer aanvoer overige gewassen

De lagere productie bij tomaat is een uitzondering. Andere vruchtgroenten kenden allemaal hogere aanvoeren dan het voorgaande teeltseizoen tot en met mei. Er werden 10% meer aubergines aangevoerd. De klokprijs daarvan was gemiddeld 18% lager. Komkommers en paprika’s zagen een verhoging van respectievelijk 3 en 7%, in kilo’s gezien. De gemiddelde veilingprijzen voor deze producten stegen met 8%.

Stel zelf prijsgrafieken voor Spaans product.

Of registreer je om te kunnen reageren.