Glas

Achtergrond

Markt: Prijs aubergine daalt

Afgelopen dagen kwam er een einde aan de prijsstijging bij aubergines.

Na een dieptepunt in aubergine-klokprijzen rond 24 maart, met dag-richtprijzen tussen de 6 en 25 cent per kilo, zijn de prijzen gaan stijgen. Die oplopende lijn bleef gemiddeld doorgaan. Deze week kwamen de richtprijzen voor de klok uit op € 1,40 tot € 1,45 per kilo voor de 300/400 sortering.

Woensdag 8 april en donderdag 9 april kwam er echter een kentering in de opgaande prijstendens. De dagprijzen zakten terug naar een richtprijs van net boven € 1 per kilo (300/400) en tegen de 90 cent (400/500).

Spaanse prijs aubergine daalt naar 30 cent per kilo

Op de Spaanse veilingen in Almería is juist sprake van een dalende prijstendens vanaf eind maart. Sinds 30 maart zijn de veilingprijzen daar teruggelopen van 80 cent per kilo naar nog geen 30 cent per kilo.

Voorgaande jaren

Twee jaar geleden was eveneens sprake van een prijsopleving naar boven € 1 per kilo in deze periode. Vorig jaar waren de prijzen daarentegen juist gedaald naar circa 40 cent per kilo.

Albert Heijn biedt aubergines aan voor 85 cent per stuk, volgens de website omgerekend gemiddeld € 3,09 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.