Glas

Achtergrond

Markt: Prijs vleestomaat blijft dalen

Klokprijzen voor vleestomaten dalen al bijna een maand.

Begin februari zat de klokprijs voor vleestomaat net boven de euro per kilo en steeg toen naar een piek rond half maart van € 2,13 per kilo bij BelOrta. Sinds die tijd dalen de prijzen voor de klok. Deze week kwam de klokprijs onder de 90 cent per kilo uit.

Vergelijkbare trends

Die daling in deze periode is overigens in lijn met de trend van voorgaande jaren. In 2017 kwam de prijs eveneens rond half maart van eenzelfde hoogte af. Al zakten prijzen rond 4 april toen slechts weg naar gemiddeld € 1,23 per kilo.

Vorig jaar zaten klokprijzen rond deze tijd op hetzelfde prijsniveau als nu. Toen waren klokprijzen heel de maand maart echter steeds beduidend lager dan dit jaar in maart. De hoogste prijzen bleven toen rond 9 maart steken bij anderhalve euro per kilo.

Kleine piek medio april

Het is afwachten of evenals voorgaande 2 jaren medio april nog een piekje optreedt. In 2017 kwam de prijs toen nog even net even boven de € 2 per kilo uit, in 2018 werd € 1,60 per kilo aangetikt. Daarna zakten prijzen gemiddeld weer verder weg. Om begin juni rond de 30 cent per kilo uit te komen.

Bij Albert Heijn worden vleestomaten voor 72 cent pr stuk aangeboden. Volgens de eigen website omgerekend € 3,58 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.