Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs gezakt

De klokprijs van aubergines is vorige week gedaald.

Begin vorige week (21 oktober) zaten richtprijzen bij aubergines voor de klok nog tussen de 60 en 90 cent per kilo. Daarna zette zich een prijsdaling in, waardoor dagprijzen eind vorige week niet of nauwelijks hoger uitkwamen dan 34 cent per kilo (sortering 300-400). Gisteren en vandaag werden wel weer richtprijzen gemeld die zijn aangetrokken naar 53 en 59 cent per kilo.

Prijsdip

Het bereikte lage prijsniveau, na een prijsdaling, komt overeen met de tendens van de afgelopen twee jaar. In 2017 en 2018 trok de prijs vanaf deze tijd nog heel eventjes aan, op het eind van het teeltseizoen. Vorig jaar leverde dat op het eind klokprijzen van net boven de euro per kilo op.

Bij Spaanse veilingen in Almería schommelden aubergineprijzen vorige week rond de 30 cent per kilo. Dat was een opleving ten opzichte van de week daarvoor, toen veilingprijzen tussen de 16 en 19 cent per kilo werden gemeld.

Bij Albert Heijn worden aubergines aangeboden voor € 0,75 er stuk, volgens de eigen website omgerekend € 2,73 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.